8 Mart 2010 Pazartesi

Güç Farkı




Salona giderken kafamda maçın heyecanından yada bizim kızların neler yapacağından çok,Galatasaray'ın nasıl bir yabancı rotasyonu ile oynayacağı vardı.Elinde iyi dış şutu olan ama çok fazla penetre yapmayan bir 2 numaran var doğal olarak 3 numara oynatman daha mantıklı,dış şutu olan bir 4 numaran var bu yıl çok defa 3 e kaydırmışsın bunların yanına wnba'den bir 3 numara daha getiriyorsun. Hemde asıl guardının ne zaman döneceği belli değil onun yokluğunda en iyi top getirecek oyuncunu yollamayı göze almışsın. Basketbolun en önemli 2 pozisyonu olan 1 ve 5 i tüm maçı kaldıramayacağı kesin oyuncularla oynuyorsun bu şekilde Kağıtspor'u Botaş'ı falan yenebilirsin ama Fenerbahçe'yi çok zor.

Herhalde bu 3lünün birinden vazgeçip hiç olmazsa 5 numarayı Leuchanka'yla oynarlar diye düşünüyordum. Zafer K. hem beni hemde Haydar Kemal hocayı yanıltan bir tercihle isimli olsun varsın 3 tane 3 numara olsun diyerek başladı maça. Her ne kadar ilk çeyrekte geri düşsekte müthiş savunmamızı devreye sokup zor olacağını düşündüğüm maçı 3. çeyrek ortalarında kazanmayı garantiledik.

Tamika bugün beni hayal kırıklığına uğrattı lotos zamanından bildiğim pes etmeyen ve takımı yönlendirebilen bir oyuncuydu. Ancak geçen yılla çok farklıydı bugün. İstatistik tabelasında 13 sayı yazması bir şey ifade etmiyor bana, ne oyuna ağırlık koyabildi ne bir direnç. Sonuçta bir derby galibiyetinden öte rakibimize çok önemli bir mesaj göndermiş olduk o mesajda başlıkta.


www.fenerbahce.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder