10 Mart 2010 Çarşamba

ALL ??? STAR



Her seçim sonucu mutlaka tartışılır , milli takımlarda böyledir klüp takımlarında böyledir hep o var bu niye yok şu olsaydı konuşmaları yapılır. Ancak özellikle all star tarzı gösteriye yönelik organizasyonlarda bazı olmazsa olmazlar vardır böylede olması gerekir. Bu yıl NBA All Star'da Shaq'ın olmaması gibi EL Women All Star'da da tartışılacak neden yoklar vardı.
Tamam Fiba her takımdan en çok 2 oyuncu sınırlaması koymuş olabilir ancak bu halk oylamasında geçerli olup diğer oyuncu seçimlerinde daha esnek davranılabilirdi. Adı üzerinde bu sonucunda kupa verilecek sert savunma yapılan bir organizasyon değil,şova yönelik bir maçta bunu en iyi yapacak oyuncuların olmaması gösteriye gölge düşürdü bana göre.
Spartak takımından Taurasi ve Zagota seçilmiş ancak Fowles dışarda kalmış, aynı şekilde Ekaterinburg'dan Biba ve Gruda alınmış onlarda da Parker ve Cappie dışarda kalmış. Dünyada smaç yapabilen 3 oyuncu vardı önümüzdeki yıl L. Leslie'nin de olmayacağını düşünürsek kalan 2 oyuncu böyle bir organizasyonda yok, gene dünyanın en hızlı oyuncularından Cappie ,en iyi şutörlerinden N.Powell bu 2 oyuncu kontenjanına takılmışlar. Oysa devre arasını resmi maç gibi süreyle sınırlandırmak yerine daha uzun tutup 3 sayı yarışmasını daha gösterişli yapmak yetenek yarışması koymak ve sırf bu kısımlar için oyuncu davet etmek çok da zor olmasa gerekti.Örneğin Zagota 3 sayı yarışmasına alınır Fowles sahada olabilirdi.
Daha çok yeni olan bu organizasyonların ilerki yıllarda Amerika'daki adaşına yakın olmasını umarım.

Not:Eski anılarımızı hatırlatmak adına kasten eski yıllara ait bir fotoğraf ekledim.

www.fenerbahce.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder