30 Mart 2014 Pazar

KIZLI ERKEKLİ AVRUPA ŞAMPİYONU

Sporun en büyük ödülü kupa, aylarca belki yıllarca verilen emeklerin karşılığı. Hele bu kupa avrupa yada dünya çapında olursa elbette önemi çok daha fazla artıyor. Yıllarca bu kupalara sahip olmak için yatırım yapıp sahip olamayan klüplerle dolu spor tarihi, çünkü sadece yatırım yapmak iyi oyuncu gruplarını bir araya getirmek yeterli olmuyor genellikle. Ancak şöylede bir gerçek var ki her yıl voleybolda 3 önemli kupada 3 erkek ve 3 kadın takımı mutlu sonla emeklerini taçlandırıyor. Buraya kadar herşey normal, normal olmayan daha önce hem kadın hem erkek takımıyla aynı yıl içinde avrupa kupası finali oynayıp bir ilki gerçekleştiren Fenerbahçe voleybol şubesinin hemde aynı akşam bu iki finali de kazanıp 2 avrupa şampiyonu takım çıkartmayı başarması oldu. Bildiğim kadarıyla avrupa spor tarihinde böyle bir şey ilk kez gerçekleşti bize de emeği geçen herkese teşekkür etmek düştü.

21 Mart 2014 Cuma

STRESS

Bir oyuncu sahada gol kaçırabilir, hatta aynı maç içinde arka arkaya da kaçırabilir son derece normal.Bu gözler komedi programlarında espri konusu olan oyuncuları da gördü. Ancak son derece önemli bir golcü üstelik uluslar arası tecrübesi olan kendi ülkesinin milli takımında oynayan biri gol kaçırdıktan sonra göz yaşlarını tutamıyorsa bir problem var demektir. Maç şampiyonluk yarışında çekiştiğimiz bir rakibimizle değil bizden bütçe ve sıralama anlamında hayli aşağılarda yer alan bir takımla, son maç ve şampiyonluğun belli olacağı bir maç da değil üstelik de 2-1 öndeyiz. Tüm bunlar gösteriyor ki takımın üstünde inanılmaz bir stress var, yani böyle bir oyuncu bile ağlayacak duruma geliyorsa bu konunun üstüne acilen gidilmeli. Özellikle Ersun hocaya bu anlamda büyük iş düşüyor, takımın biraz rahatlaması dikkat etmesi ancak çok fazla da kasmaması şart.

AMAÇ ? SADECE KAZANMAK

Ligde sıralamalar belli olmuş hatta bu takım avrupanın 2. kupasında final maçına çıkacak, Hoca haklı olarak takımın en önemli yıldızını bu amacı olmayan maçta oynatmıyor, hatta bu kadarla da yetinmeyip takımın patlayıcı gücü sahadaki kaptanını da yanında oturtuyor. Rakip ligde 3. sırada olan bir voleybol ekolü ayrıca şampiyonlar ligi f4'unda kendine yer bulmuş bir takım ve kendi sahasında oynuyor. Normal olarak önünde hedef maçları olan takım sahaya sürdüğü yedek ağırlıklı oyuncularla deplasmanda rakibine fazla direnemezdi. Ancaaaaak sahadakiler SARI MELEKLER olunca işler değişiyor geçtiğimiz yıllarda avrupa ve dünya çapında alınmadık kupa bırakmayanlar için amaç,sadece kazanmak sadece kendilerini destekleyenlerin o salondan üzgün ayrılmalarını engellemek. Tebrikler ve teşekkürler MELEKLER son bir söz o kupa da buraya gelecek.

13 Mart 2014 Perşembe

KRALİÇELER TERLEMEDEN

Women Euroleaguede knock out turunda rakibimiz ccc Polkowiceyi çok da zorlanmadan yenmeyi bildik. Maç öncesi tahminlerimizin çoğunun tuttuğu ve genel istatistiklerin çok dışıa taşmayan bir oyun oldu. Polkowicenin en önemli oyuncularından J.McCarviilein forma giymediği maçta onun işini Leciewska yerine getirip 13 sayı 6 ribaundluk katkısıyla takımın en göze batan oyuncusu konumundaydı. Bizdeyse Ivana'nın süre almadığı maçı 4 oyuncumuz çift hane skor üretmesiyle 75-57 kazanarak seride 1-0 öne geçtik. Maçın son anlarında yaşanan olaysa bence maçın tadını kaçırdı, bilip bilmeden kimseyi eleştirmemek gerek ama eğer hakemlerin yorumu gibiyse hiç hoş olmadı. Maç gergin bir maç değil rakibin gereksiz sertlikler yaparak ortamı ateşlememiş oyunun sonu gelmiş farklı öndesin ve beline gelen oyuncuya dirseği çakıp oyun dışına çıkmasına sebep oluyorsun. Dediğim gibi eğer masum bir ribaund mücadelesiyse olabilir ancak hakemlerin değerlendirmesi gibiyse birinin yacoubu ile konuşması lazım zira formasını giydiği takım FENERBAHÇE. Kaldı ki dirseği yanlışlıkla çarpmış bile olsa pota altında senin darbenle yatan bir oyuncu varken bir bakıp gitmesi hiç olmadı.
Foto :Fibaeurope.com

12 Mart 2014 Çarşamba

PARÇALININ KABUSU

100 Yılı geçen Fenerbahçe Galatasaray rekabetinin bugünkü adresi, B.Felek spor salonuydu. Bizim konsantre olamamamız rakibinse aşırı hırsı sayesinde ilk seti verdik ancak daha sonra kaptanın muhteşem oyunu tüm oyuncuları devreye sokmasıyla maçı çevirmeyi bildik. Ivan ve Leo zaten genel anlamda belli bir skoru hep hallediyorlar ancak bugün kaptanın performansı hırsı ve takımı ateşlemesi tüm taraftarlara ''voleybolu bizde bıraksın'' dedirtti. Tebrikler ve teşekkürler Ekşi parçalının kabusu olmaya devam ettin bir kez daha.

11 Mart 2014 Salı

F8'E SON ENGEL

Bugün başlayacak knock out turundan sonra Ekaterinburg'da F8 oynayacak takımlar belli oluyor. Grup maçlarında tulum çıkartarak 12 de 12 yapan takımıza bu turda CCC Polkowice rakip oldu. Her ne kadar rakibimiz son sıradan üst tura kalmış bir takım olsa da gene de ufak bir analiz yapmakta fayda gördüm. Polkowice takımı kısıtlı bir rotasyonla oynuyor grup maçlarında 4 oyuncusu 30 dk. civarında süre almış, takımda bizesıkıntı yaratacak biri yok gibi ancak gene de J.McCarville ve B.Snell e dikkat etmekte fayda var. Janel grup maçlarında takımının ribaund lideri (6.5) Belinda ise sayı lideri (13.5) Skerovic ise oyun kurucu yeteneklerini 4.3 asisst ve 1.9 steal oranlarıyla taçlandırmış. Takım ortalama 56.1 sayı atıp 60.7 sayı yemiş, ancak grubunda Prag, Spartak ve Galatasarayın olduğunu da unutmamak lazım, yani nispeten güçlü bir grupta yer aldılar değerlendirirken bunu da göz ardı etmemek gerek. Tahminim içerde dışarda kazanıp 3. maça işi bırakmayız en keyifli eşleşmeler Cappie-Belinda ve Vera- McCarville eşleşmeleri olacak

11 SPARTALI'YA TEK DEVRE YETTİ

Normalde bir maçla ilgili yazı yazılırken, Volkan çok iyi çıkarttı Kadlec stoperde gayet iyiydi falan yazılır, Emenike'nin golünden, hakemin hatasından bahsedilir. Ancak bu futbol maçları için geçerli, böyle arenada çarpışan gladyatörlere sürekli tribünden taşlar sopalar atılan küfredilen gariplikler için değil. E madem bu futbol maçı değil arenada döğüşen gladyatörlerle ilgili , o zaman söylenecek cümle de 11 Spartalı tek devrede işi bitirdi oluyor ister istemez.

9 Mart 2014 Pazar

SARI MELEKLER FULL THROTTLE

İlk sıraları etkileyecek maçta sponsonsorsuz Fenerbahçe ile karşılaşan sponsorlu galatasaray sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bakmayın maçın 3-1 bittiğine kaybettikleri sette bile Fenerbahçenin sponsorsuz Sarı Melekleri rakiplerinden çok üstün bir oyun sergiledi. 20-14 gibi tamam set bitti denecek bir farktan kendi hatalarıyla kaybettiler. Bu maçtan çıkan bir sonuç var, sponsor geliri falan bir yere kadar voleybolda maç kazanmak kupa kazanmak için çok daha fazlasına ihtiyaç var. Cev CL ni kazandıkları maçtan sonra vakıfbank kaptanı Gözde Sonsırma'nın dediği gibi '' voleybol yürek işi

5 Mart 2014 Çarşamba

İLGİ ?

Bu takım bir bankaya yada bir şirkete ait değil, Fenerbahçe gibi yirmibeş milyon taraftara sahip, üstelik hep destek tam destek felsefesine bağlı bir camiaya ait. Üstelik gene bu takım klüp tarihinde bir ilki gerçekleştirip bir avrupa kupasında finale yükselen bir takım. Bu takım yıllarca hep kendinden daha yüksek bütçeli şirket takımlarıyla mücadele edip tüm zorluklara karşı ipi göğüslemeyi başarmış bir takım ve avrupada finale yükseldiği maçın hemen ardından oynadığı maçta tribünler. Bir avuç Fenerbahçe sevdalısı hep tanıdık yüzler hepsi o kadar. Sizce bu takım biraz daha ilgiyi haketmiyormu ?