13 Kasım 2010 Cumartesi

Enes NOT free




Aylardır yürütülen kampanyalara sonuç vermedi, ncaa yönetimi kararını açıkladı ve enes'in ncaa de oynayamayacağını açıkladı.
Fenerbahçe Ülker alt yapısından yetişip A takımla 5 maça çıkan oyuncu,kentucky üni.'den burs teklifi alarak amerikanın yolunu tutmuştu. Ancak klübünden gerekli harcamalar dışında para kazanması bir diğer deyişle PROFESYONEL bir oyuncu olması sebebiyle ncaa de oynayamayacağı açıklandı.
Fenerbahçe Ülker'den ayrılırken eğitimini sebep gösteren enes için, bundan sonraki EĞİTİM hayatında başarılar dilerim,derslerine ayıracak daha fazla zamanı olacak böylelikle.

8 Kasım 2010 Pazartesi

Amerika'da 3 Türkiye'de 4



Iverson daha geçen hafta imzayı atarken üzerinde 3 numaralı forma vardı.Birileri yöneticileri avrupa basketbolunda forma numaralarının 4 ten başladığı konusunda uyarmış olmalı ki İstanbul'a üzerinde 4 numara formayla indi. Buna da şükür diyelim ya 3 numaralı formayla sahaya çıksaydı ...

7 Kasım 2010 Pazar

FROM HEAVEN ?




Bazen bir oyuncu alırsınız katkısı beklediklerinizin çok çok üstüne çıkar. Siz sadece şu şu işleri yapmasını beklerken, o bu beklentileri karşılamakla kalmaz,tahmin bile edemeyeceğiniz katkılar yapar. İşte Penny Taylor bu tarz bir oyuncu, geçen yıl penetresi şutu olan 2-3 oynayacak eu pasaportlu ararken transfer edildi. Takımın skorer oyuncusu Nicole durduğu hatta 0 katkı verdiği final serisinde eksikliğini hissettirmedi ,sayısını attı ribaundunu yaptı savundu penetre yaptı ve kupayı olması gereken yerine getirdi.
Bu daha önce yapan kimse olmadı mı oldu, ama hiç kimse dünyanın en iyi oyuncusu olan yakın arkadaşının transferine katkı yapmadı. Caferağa'daki Spartak maçından sonra Taurasi'yi misafir etti,hatta hafta sonu oynanan K.Kağıtspor maçına getirdi ve bu yıl çubukluyu giyme kararında etkili oldu. Bu yıl Euroleague de final oynayacaksak belkide en büyük katkı saha içi dışında bunlarla birlikte onun olacak.

Aşağıdaki videoda dendiği gibi Penny From Heaven ...


6 Kasım 2010 Cumartesi

Unutma,unutturma



Bugün son yılların en büyük geyik konusu 6-0 lık tarihi maçın yıl dönümü,tüm Fenerbahçeliler'e mutlu 6 kasımlar.

5 Kasım 2010 Cuma

3 numara mı ???



Beşiktaş ColaTurka,kendi klüp tarihinin en büyük basketbolcu transferine imzayı attı. Her ne kadar Iverson için kimse istemedi,nba de min. kontrat teklif edilmedi,hiç bir euroleague takımı ilgilenmedi dense de ,efsanevi bir oyuncu olduğu gerçek. 20 li yaşlarda olanlar gelmiş geçmiş en iyi guardlardan biri derken yaşı 30 ları ve üzerini devirenler ohoo ona gelene kadar kimler var kimler diyor. Şahsi fikrim ,sıfır riskli bir transfer olduğu yönünde çünkü oynarsa katkı verip takımını belki ligde yarı finale kadar getirebilir,oynamasa da takımın zaten çok büyük beklentisi olmadığı için sportif anlamda bir kayıp olmaz. Ödenecek rakam da böyle camialar için devede kulak zaten.
Bunların hepsi işin teknik yönü ancak benim kafama takılan şu yukarıda ki fotoğraf, avrupa basketbolunda 1-2-3 numaralar hakemler tarafından atılan sayı işaretleri olduğu için, kullanılmıyor ve numaralar 4 ten başlıyor. Bu formayı yapanlar bunu bilmiyorlar mı ,yoksa sadece imza törenini için bir tane mi hazırlanmış ?

Her zaman tutmak olmaz bazende atmak lazım



Bu bir Euroleague maçı ,yani avrupanın en iyi takımlarının katıldığı bir organizasyon. En sert savunmalar en hızlı hücumlar hatta en isabetli şutlar. Takımlar arasında güç farkı olsa da, bu fark x belediyesi,y üniversitesi ile milyon €luk yatırım yapan takımlar arasındaki gibi değil. Buna rağmen hafta içi Caferağa'da Fenerbahçe'nin maçını izleyen şanslı topluluk tam 201 sayı gördü. Tabela'nın ev sahibi yazan kısmındaki 109 sayının 48 inde (34 sayı-7 asisst) ''TERMINATOR'' Taurasi imzası vardı. Ligdeki bir maçta 0 sayı attığı için tartışılan onun yerine diye başlayan cümleler kullanılan TAURASI.
Bu performansı (Euroleague player of the week ayrıca) tüm basketbol ulemalarına !!! ithaf ediyorum, Ali desideronun dediği gibi; haydi hayırlı traşlar