24 Haziran 2010 Perşembe

Bravo sana altın kız



Atletizm şubemizin sporcularından Nevin Yanıt Macaristan’da düzenlenen Avrupa Milletler Kupası Yarışlarında Bayanlar 100 metre engellide Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandırdı.
Atletimiz 12.74’lük derecesiyle kendisine ait olan Türkiye rekonu da kırarak altın madalyayı kazanma başarısını gösterdi.

www.fenerbahce.org

Bravo sana altın kız, bu ülkede futboldan başka bir spor yapıldığını bizlere tekrar tekrar gösterdiğin için. Bravo sana klubün sağladığı az yada çok imkanın karşılığını rekorlarla madalyalarla verdiğin için. Bravo sana camiamızın bayrağının her yerde şanla şerefle dalgalanmasına katkı verdiğin için. Bravo ve teşekkürler.

Havasından mı suyundan mı ?



Altyapımızdan yetişip yıllarca bu formayı giyen melike hanım bu yıl bjk cola turka'ya transfer olmuş, buraya kadar normal her şey. Profesyonel sporcular sonuçta bir yıl orada diğer yıl başka bir takımda olabiliyor ama insanız sonuçta her ayrılık bizleri hüzünlendiriyor az yada çok.
Ancak verdiği ilk demeç beni hüzünlendirmek bir yana hayli gülümsetti, resmi sitelerinde yazıldığına göre ''ilk transferini Beşiktaş’a gelerek gerçekleştirdiğini ve bunun kendisini heyecanlandırdığını söyledi. “Böylesine büyük bir camiaya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum” diyen Melike Bakırcıoğlu, “Güzel bir sezon geçirmek istiyorum. Bu benim için yeni bir başlangıç olacak. Maç kazanmak, şampiyon olmak, kupalar kaldırmak bir oyuncu için çok önemli başarılar. Ben de bunları Beşiktaş formasıyla yaşamayı arzu ediyorum. Umarım bu hedeflerimi Beşiktaş’la birlikte gerçekleştiririm'' demiş.
Yahu melike sen bu ülkenin en iyi takımının alt yapısından çıkmışsın bu takım her yıl ortada ne kadar kupa varsa topluyor sırf onunla diğer takımlar rekabet edebilsin diye kurallar değişiyor. Kırk yılda bir bir kaç kupayı da sahaya çıkabilecek kapasitede sadece 7-8 oyuncusu olduğu için kaybediyor, sen maç kazanmak kupa kaldırmak istiyorum demişsin bu yıl oynadığın takım ligi ve play off serisini yenilgisiz tamamladı, kupayı da her zaman olduğu gibi kazandı. Hani hiç galibiyet yüzü kupa yüzü görmeyen bir takımdan gitsen anlarımda değil Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi 4-5 takımdan birinden gidip maç kazanmak, kupa almak istiyorum demek ilginç olmuş.

Sana bundan sonraki basketbol hayatını uzuuuun yıllar yeni takımda geçirmeni dilerim. Başarı ve kupa kaldırmaksa kusura bakma artık onlar Fenerbahçe'ye özel kelimeler

7 Haziran 2010 Pazartesi

Kim bu MATOVİC



Bu sezon dünyanın açık ara en iyi basketbolcusunu çubuklu içinde izleyecek olmamız sanırım hepimizin biraz dengesini bozdu. Euroleague'in en önemli uzunlarından birine dudak büker olduk bu kim , o geleceğine şeklinde başlayan yorumları sıkça okumaya başladık. Ben Ivanayı canlı izleme şansına sahip oldum ama şöyle oyuncudur böyle hareketlidir gibi yorumlar yerine son 4-5 yılda neler yapmışa bakmayı ve kararı bu bloğu okuyan varsa onlara bırakmayı istedim.

Öncelikle yeni uzunumuz 1983 doğumlu,197 boyunda ve 90 kg ağırlığında.
kariyerinde sopron,spartak,mkb ve lotos gibi el'in önemli takımları olmuş bu yıl içinde ELW all star takımına da seçilmiş.
Spartakta 19 dk süre alıp 9.1 sayı ortalaması yaptığı sezon dışında son 5 yılda hep 15-16 sayılarda istatistik yapmış. Son yıl ortalamalarıysa 15.5 sayı 4.9 ribaund ve 2.5 asisst. Bize de bu yıl 16 ve 21 sayılık istatistik yapmış hatta Caferağada ki maçta bizi zorlayan tek oyuncu olmuştu. Çubuklunun çok yakıştığı yeni kraliçemize bu forma içinde başarılı yıllar dilerim

Kabul edin artık



Tamam bu bir karikatür tamam çizeri de bizden biri mutlaka ama ne kadarda gerçekçi olmuş. Hepinize karşı sadece tekiz, arkanızdan işler çevirmek, kazanalım da nasıl olursa olsun gibi bir tarzımız yok. Ben yenemedim hadi haftaya renk değiştireyim futbolda şu takımlıyım voleybolda şu bayan baskette bu demiyoruz.

Buna rağmen, hatta bu yetmez bunlara rağmen gene hepinizden öndeyiz ve öyle kalacağız !!!